Terug naar hoofdpagina


Verslag Workshop Strobist fotografie 1 mei in Utrecht.

Op zondag 1 mei  heb ik weer een workshop strobist fotografie gehouden.
De locatie: Kloostertuin Utrecht. We hadden prachtig weer, maar soms was het wel een beetje koud voor het model als we in de schaduw  aan het fotograferen waren.
We hebben veel met TTL aansturing gedaan en geëxperimenteerd met CTO en kleuren effect gels.
Soms was het wel lastig om de systemen uit te wisselen tussen de Canon en Nikon camera's (gebruik zelf alles van Canon), maar gelukkig had één cursist een Nikon Speedlite bij zich zodat we ook met Nikon op TTL konden werken.
Dank aan de deelnemers van de workshop voor hun enthousiasme en aan Lidy voor het model staan voor deze workshop.Hier reacties en foto's van de cursisten:

Hey Michael,

Ik vond het super leuk om te doen, dus mocht je nog een keer een model nodig hebben, bel gerust!
Ik ben niet verkouden geworden hoor, maar ik was wel blij toen ik thuis mijn joggingbroek en trui aan kon doen 

Tot snel!
Lidy

Hoi Michael

Relatief nieuw tot het “strobist” gebeuren vertrok in in de ochtend van 1 mei naar Utrecht voor de workshop “Strobist Fotografie” met als docent: Michael Muetstege.
Eenmaal aangekomen, even kennis gemaakt met de andere fotografen en ons model: Lidy. Na een kleine introductie begon de workshop. Met verschillende belichtingstechnieken; schaduw, tegen de zon in flitsen en o.a. werken met gels. Voor mij waren gels een relatief nieuw begrip. Ik was echt verbaasd om te zien dat je met zulke eenvoud een onwijs gaaf en professioneel resultaat kunt neerzetten. Echt leuk! Ik heb veel geleerd over de reportage flitser zelf en over flitsen op locatie. Er werd door onze docent ook veel aandacht aan apparatuur besteed en techniek, wat ook een belangrijk onderdeel is van strobist fotografie. Want, wat neem je mee? En wat kun je meenemen? Echt een “hands-on’ mentaliteit workshop. Ik heb de workshop als leerzaam en prettig ondervonden. En uiteraard ook hulde aan ons model Lidy, welke voor het eerst model stond, was een waar natuurtalent, En dat is ook wel terug te zien aan de foto´s.
Michael, bedankt voor de leerzame en leuke workshop! Ik kan hem zeker aanbevelen!
Groet,

Steve

 

Michael,

Hierbij wil ik je bedanken voor de workshop Strobist op 1 mei 2011 in Utrecht. Samen met Hans, Ron, Erwin en Steve hebben we een gezellige middag beleefd.
In een ontspannen sfeer bracht je ons de theorie bij over strobist-fotografie, had je goede tips over de apparatuur en was er ook ruim de gelegenheid hebben gehad om te kunnen oefenen met model Lidy.
Lidy is trouwens een prettig model om voor de camera te hebben en heeft een positieve bijdrage gehad aan deze geslaagde dag. Dus Lidy, ook jij bedankt voor de geslaagde dag!

Ik vond het leuk om samen met de anderen het vakgebied van Strobist te verkennen. Met name het effect van de gekleurde gels had mij deze dag toch wel verrast.
Mocht je besluiten om een vervolg op deze workshop te gaan geven, dan mag je mij een uitnodiging sturen!

Met een vriendelijke groet,
Henry


Hi Michael

Nogmaals bedankt voor een onwijs gave dag.
Je had een prachtige lokatie uitgezocht voor de workshop en, het weer kon natuurlijk niet beter 
Ondanks dat ik al een tijdje bezig ben met strobisten toch weer wat dingen geleerd.
Was een leuke groep fotografen en Lidy heeft het natuurlijk ook fantastisch gedaan
Mocht er nog een keer een vervolg workshop komen dan hou ik mij aanbevolen

Mvgr


Erwin
 
 

Hoi Michael,

Nogmaals mijn dank voor de gegeven workshop, het was zeer leerzaam en tevens erg gezellig.
Ook mijn dank voor het model Lidy dat ze zo spontaan voor ons heeft geposeerd.
En de YongNuo ST-E2 beviel mij erg goed, ga deze dus ook aanschaffen.

Groetjes,
Ron

   

Hoi Michael,

Ik vond het een hele leuke middag. Sowieso om met fotografie bezig te zijn en ik wil zeker verder wat gaan doen met strobist. Hierbij 2 van mijn foto's en 1 "gekke".
Ik hoop dat je ze wel gaat plaatsen want ze hebben niet veel met strobist te maken  deze zijn beide genomen zonder flits en dus met gewoon omgevings licht  maarja ik vond het wel leuke foto's en vond Lidy hier ook mooi uitkomen

Bedankt

Gr Hans


 
 

Behind the scenes foto's gemaakt door Steve.
Terug naar hoofdpagina